Haluatko saada ilmoituksen uusimmista blogeista sähköpostiisi?
Oivalla uutta ensimmäisten joukossa, vie ajatukset käytäntöön, seuraa rohkeasti omaa polkuasi, muuta maailmaa omalla tavallasi.
Haluatko saada ilmoituksen uusimmista blogeista sähköpostiisi?
Oivalla uutta ensimmäisten joukossa, vie ajatukset käytäntöön, seuraa rohkeasti omaa polkuasi, muuta maailmaa omalla tavallasi.
Blogit 
6.9.2019, Anu Vihonen
Kun tunnet pelkoa, ahdistusta tai muuta negatiivista tunnetta, tuo tunne usein vain kasvaa. Saatat olla huolissasi esimerkiksi rahan riittävyydestä, rakkauden puutteesta, terveydestä tai työpaikan löytämisestä/menettämisestä. 
4.9.2019, Anu Vihonen
Vahvuus on sitä, että ottaa levollisin mielin elämän vastaan juuri sellaisena kuin se on. 
Vahvuus on mahdollista saada esille vasta silloin, kun myöntää heikkoutensa. Heikkouden myöntämisen myötä meidän ei enää tarvitse esittää jotain roolia.
3.9.2019, Anu Vihonen
Arjen oravanpyörä. Sinulla on kiire työssä, perhe tai joku muu asia saattaa vaatia kaiken vapaa-ajan ja stressi painaa. Välillä suurin motiivisi lähteä töihin on muutaman viikon päässä odottava loma. Ja loman jälkeen kaikki taas jatkuu samanlaisena…
19.8.2019, Pertti Vihonen
Jokaista tekemäämme valintaa ja päätöstä ohjaavat arvot ja uskomukset. Ne luovat maailmamme ja todellisuutemme. Silloin kun joku asia jumittaa mieltä, on uskomusten uudeksi ajatteleminen usein toimiva ratkaisu.
11.8.2019, Anu Vihonen
Yksi kuuluisimmista tutkimuksista positiivisen psykologian alueella on nk. nunnatutkimus. Tutkimuksessa oli mukana 180 katolista nunnaa, jotka noin 22-vuotiaina kirjoittivat näkemyksiään ja kokemuksiaan elämästään.
8.8.2019, Anu Vihonen
Meitä kaikkia on joskus pelottanut tai pelottaa. Tunne ei ole miellyttävä ja koetamme päästä siitä nopeasti eroon. Jos koetamme työntää pelkoa pois, se tulee usein salakavalasti takaisin.
29.7.2019, Anu Vihonen
Kesäkuun puolenvälin jälkeen kaikki päiväni ovat olleet lähestulkoon samanlaisia: herääminen klo 6.00, lähiretkeilyä koirien kanssa, lukemista ja olemista.
24.7.2019, Anu Vihonen
Kiukku ja ärtymys, kansanomaisemmin sanottuna vitutus on lopulta sekin vain oma valintamme. 
Tunteet ovat koko ajan yhteydessä ajatuksiimme ja sitä kautta käyttäytymiseemme.  
18.7.2019, Anu Vihonen
Tahdonvoima vaikuttaa olevan erityisen merkittävä päämäärien saavuttamisen kannalta. Se kontrolloi valintojamme ja määrittelee sen, otammeko vaahtokarkin heti vai sitten, kun on vielä parempi hetki. 
15.7.2019, Anu Vihonen
Viime päivinä olemme kiertäneet Vihdissä ja sen ympäristössä sijaitsevilla lähiruokatiloilla katsomassa, miltä niillä näyttää, kuulostaa ja tuntuu – ja toki tehneet ostoksia. Olen vaikuttunut eläinten hyvinvoinnista, tiloilta ostamamme ruoan erinomaisesta laadusta ja yrittäjien sitoutumisesta tekemiseensä. 
11.7.2019, Anu Vihonen
Tasapainoinen ja hyvinvoiva mieli kaipaa sekä virikkeitä että pysähtymistä. On sanottu, että ihmisen välimatka muihin on yhtä pitkä kuin välimatka itseen. Mitä paremmin olemme yhteydessä itseemme, sitä helpompi on olla muiden kanssa.
9.7.2019, Anu Vihonen
Jotta voisimme kasvaa ihmisinä itse valitsemaamme suuntaan, meillä pitää olla unelmia, haaveita ja tavoitteita ja niiden tulisi olla kirjoitettuna ylös. Eräiden tutkimusten mukaan vain noin kolme prosenttia ihmisistä on kirjannut unelmansa.
24.6.2019, Anu Vihonen
Buddhalaisluostari Plum Villagessa pidetyssä International Business –retriitissä kuulin omanlaisensa jaottelun työpaikoista. 
18.6.2019, Anu Vihonen
Kesäkuun alussa olin vapaaehtoistyöntekijänä kansainvälisessä mindfulness-retriitissä, joka pidettiin Plum Village –nimisessä buddhalaisluostarissa Ranskassa. Retriittiin osallistui noin 300 liike-elämässä työskentelevää henkilöä, joista suurin osa vaikutti tullessaan olevan kiireisiä ja stressaantuneita. Päivien edetessä ihmisten levollisuus lisääntyi ja kiireen tuntu katosi lähes kaikilta. Miten tämä sitten tapahtui?
28.5.2019, Anu Vihonen
Vuonna 2018 noin 50 % työntekijöistä tarkisti työsähköpostinsa ennen nukkumaanmenoa. Vuonna 2002 alle 10 % edes luki sähköpostejaan työajan ulkopuolella...
3.5.2019, Anu Vihonen
Mielemme vaeltelee helposti niissä asioissa, jotka koemme elämässämme olevan huonosti. Jos rahaa on vähän, mietimme kuinka saisimme sitä lisää. Jos emme ole tyytyväisiä kumppaniimme, saatamme jatkuvasti pohtia mitä tekisimme huonolle suhteelle. Mikäli työpaikka ahdistaa, on fokuksemme kaikessa siinä, mikä siellä on huonosti.
21.3.2019, Anu Vihonen
(Kirjoitus julkaistu ensimmäisen kerran 1.5.2017)
Yksi keskeinen henkisen hyvinvoinnin mittari on selkeiden ja terveiden rajojen muodostuminen itsen ja muiden välille. Mikäli rajoja ei ole, toisten tunteista tulee meidän tunteitamme ja vastavuoroisesti saatamme myös ulottaa omat tunteemme muihin.
14.3.2019, Anu Vihonen
(Julkaistu ensimmäisen kerran 31.10.2017)
Kohtaamisessa asiat etenevät omalla painollaan. Mitään ei pakoteta tapahtumaan, vaan jokaiselle tapahtumalle on oma aikansa. Kun kohtaa sekä itsensä että muut näin, alkaakin yllättäin tapahtua mitä odottamattomimpia asioita.
20.2.2019, Anu Vihonen
Kevään edetessä ja valon määrän lisääntyessä odotan jonkinlaista uutta ja uudistumista. Tunnekokemus on tuttu, sillä näin tapahtuu aina keväisin. Huomaan, että tämä on uskomus, jonka tässä tapauksessa haluan pitää.
15.2.2019, Anu Vihonen
Ystäväni Janne toimii tällä hetkellä kampaajana Helsingissä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Lontoossa. Hiusten muotoilu on hänelle intohimo, josta hän haluaa oppia jatkuvasti lisää.
10.2.2019, Anu Vihonen
Buddhalaisissa luostareissa vahvistetaan nyt-hetken kokemista keskittymällä aina kulloiseenkin tehtävään 100 %:sti. Tavoitteena on lopettaa multitaskaaminen ja kohdistaa kaikki huomio meneillään olevaan hetkeen. Tällöin elämän ainutlaatuisuus korostuu, sillä menneisyyttä ja tulevaisuutta ei ole. Kaikki mitä tapahtuu kuuluukin tapahtua. 
26.1.2019, Anu Vihonen
Ehkäpä tärkein tehtävämme elämän aikana on vahvistaa yhteyttä itseen eli siihen, keitä olemme ja minkälaisen elämän pohjimmiltamme haluamme. Mitä paremmin tunnemme sisimpämme, sitä helpompi meidän on rakastaa ja olla rakastettu. 
21.1.2019, Anu Vihonen
Kun on läsnä, on huomio toisessa tai toisissa. Mieli pysyy nyt-hetkessä; se ei harhaile menneisyydessä eikä tulevaisuudessa. Läsnäolo on edellytys kohtaamisille ja sen vahvistumisen myötä osaamme rakentavasti ja luontevasti myös sanoa tarvittaessa “ei”. Läsnäolon myötä huomaamme kuinka omat tunteemme ovat ainoastaan meidän tunteitamme ja muiden tunteet heidän omiaan. Läsnäolon tilassa opimme helpommin ymmärtämään muiden maailmankuvia ja hyväksymään ne.
16.1.2019, Anu Vihonen
Pahoitamme mielemme muiden sanomisista tai tekemisistä. Murehdimme jatkuvasti läheistemme ongelmia. Emme uskalla sanoa “Ei” joillekin ihmisille. Pahalla tuulella ollessamme olemme kiukkuisia ja syytämme omista ongelmistamme muita. Välillä kuuntelemme ja ymmärrämme ystäviämme ihan liikaakin, niin että unohdamme oman itsemme. Yritämme miellyttää joitain ihmisiä ja toimimme kuten he haluavat.  
8.1.2019, Anu Vihonen
Kuulin ensimmäisen kerran neljästä jalosta totuudesta (four noble truths) Kopanin buddhalaisessa luostarissa Nepalissa, kun vietin siellä 10 päivää muutama vuosi sitten.
31.12.2018, Anu Vihonen
Viime vuosina olen säännöllisen epäsäännöllisesti viettänyt muutamia viikkoja buddhalaisissa luostareissa. Näiden vierailujen myötä yksi itselle tärkeimmistä opeista on ollut se, ettemme saa takertua tai kiinnittyä asioihin tai ihmisiin. 
23.12.2018, Anu Vihonen
Tämän viikon olen tietoisesti hidastanut ajattelua ja toimintaa. Uusi koiranpentu on asettunut kotiin ja on rakkain mahdollinen lisä perheeseemme. Joululaatikot ja piparkakut on tehty, vaikka niiden tekemisellä lienee suurin merkitys vain itselleni. 
20.12.2018, Anu Vihonen
Vuosi on kohta vaihtumassa ja olemme metaforisesti uuden äärellä. Pidän ajatuksesta, ettemme tarkalleen voi tietää mitä hyvää tulee tapahtumaan. Kaikilla meille tapahtuvilla asioilla on merkitys, jonka huomaa usein vasta myöhemmin. Aina en ole ollut tätä mieltä.
14.12.2018, Anu Vihonen
Käyn säännöllisesti erilaisissa työtäni ja samalla omaa ajatteluani rikastuttavissa koulutuksissa. Tällä viikolla osallistuin mielenkiintoiseen workshoppiin, joka osoittautui varsin merkitykselliseksi. Tutkimme usean tunnin ajan lempiaihettani eli egon ja sielun välistä tasapainoa. Olipa huikea kokemus!
27.11.2018, Anu Vihonen
Elämäntäyteinen syksy on lopuillaan ja nyt on jo talvi. Kulkiessani eri NLP-ryhmien mukana viikonlopusta toiseen on kiitollisuuteni entisestään kasvanut. Ihan huikeaa saada olla mukana upeissa kasvutarinoissa.
2.11.2018, Anu Vihonen
NLP:ssä ajatellaan, että koostumme erilaisista osista. Meissä voi olla esimerkiksi ärtyisiä, surullisia, pelkääviä, iloisia, rauhallisia ja luottavaisia osia.
26.10.2018, Anu Vihonen
Ota itsellesi omaa, rauhallista aikaa. Hae kynä, paperia ja kuppi jotain kuumaa juotavaa – ja istahda alas pohtimaan elämäsi varrella nyt tai aikaisemmin tapahtuneita hyviä asioita ja kohtaamisia.
24.10.2018, Anu Vihonen
Menneisyydessä ei ole koskaan tapahtunut mitään. Mitään ei tapahdu myöskään tulevaisuudessa. Kaikki tapahtuu tässä ja nyt. Jos näin on, kannattaa esittää itselleen kysymys “Olenko tässä vai jossain muualla?”. Kun on läsnä, ajantaju katoaa ja ihminen on jollain tavalla ajattomuudessa.
26.9.2018, Anu Vihonen
Olen pitkään ihmetellyt eri ihmisten välillä olevia pelejä ja sitä, että niissä yleensä aina jonkun pitää olla voittaja ja toisen häviäjä. Maailma olisi parempi paikka ilman näitä ihmissuhdepelejä.
14.9.2018, Anu Vihonen
Jokainen päivä on paras päivä on zen-sanonta, joka opettaa hyväksymään elämän sellaisena kuin se on.
10.9.2018, Anu Vihonen
Kesän kestänyt NLP Practitioner –koulutus on juuri päättynyt, mieli on hieman haikea ja kuitenkin onnellinen.
5.8.2018, Anu Vihonen
Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta julkaisi tämän vuoden huhtikuussa Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018 - 2037 –raportin, johon he ovat koonneet 100 lupaavinta tulevaisuuden teknologiaa. Raportti on mielenkiintoinen kuvaus siitä, kuinka maailma muuttuu ja meidän on hyvä muuttua sen mukana.
9.8.2018, Anu Vihonen
Monella meistä on haastetta saada pää tyhjäksi hektisen työpäivän jälkeen. Vaikka töistä lähdetään esimerkiksi klo 17.00, niin mieli harhailee työasioissa koko illan ja ehkä yönkin. Mitä enemmän koetamme olla ajattelematta keskeneräistä projektia, sitä varmemmin sen yksityiskohdat tulevat mieleen. Kuulostaako tutulta? Itse ainakin tunnistan ajattelukuvion.
2.8.2018, Anu Vihonen
Joogaohjaajamme mukaan asana on täydellinen silloin, kun hengitys säilyy rentona. Jooga-asento tehdään vain siihen asti, että henki kulkee pakottamatta. Heti jos yritämme liikaa ja väkisin, elimistömme aktivoituu ja alkaa valmistua kamppailuun. Etäännymme joogan kehoa ja mieltä tasapainottavasta tarkoituksesta.
19.6.2018, Anu Vihonen
Olin viikonlopun pitämässä koko kesän kestävää NLP-koulutusta. Koossa on jälleen kerran ihanan innokas ja varauksettomasti uusiin oivalluksiin heittäytyvä ryhmä. Sunnuntai-iltana otin päivän Hesarin ja asettauduin pihalla olevaan kansituoliin lukemaan. Ilta oli lempeän lämmin, ei kiirettä minnekään ja nautin hyvästä hetkestä.
16.7.2018, Anu Vihonen
Itävaltalainen neurologi, logoterapian kehittäjä Viktor E. Frankl (1905 - 1997) vietti vuosia Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä Puolassa. Kirjassaan “Man´s Search For Meaning” hän kertoo kokemuksistaan ja pohtii, mikä sai osan ihmisistä selviytymään leirillä paremmin kuin toiset. Osa näytti luovuttavan jo alkumetreillä.
31.7.2018, Anu Vihonen
Identiteettimme voidaan sanoa rakentuvan kahdesta osasta, joista toinen on sisin, aito itse, sielu - ja toinen on ego. Alkuperäisin, autenttisin itse on täynnä rakkautta. Rakkaus asuu sisällämme, sielussamme.
22.5.2018, Anu Vihonen
Keho vaikuttaa mieleen ja mieli vaikuttaa kehoon. Voit vaikkapa kokeilla asentoa, jossa seisot hieman kumarassa, hartiat lytyssä ja katsot kohti lattiaa. Ole siinä jonkin aikaa ja huomaa, millainen on olotilasi.
1.6.2018, Anu Vihonen
Meillä on koko ajan kaikenlaisia tunteita ja kaikki tunteet ovat ok. Positiivinen tai negatiivinen tunnetilamme välittyy ympäristöön ja muut ihmiset saavat siitä hyvin nopeasti osansa. Tunnetilamme on yhteydessä vetovoiman lakiin, joka on meitä ympäröivää universaalia energiaa.
11.6.2018, Anu Vihonen
Luin juuri tositarinan erakkona elänneestä lammaspaimenesta nimeltään Elzéard Bouffier. Hän oli ottanut elämäntehtäväkseen puiden istuttamisen Provencen vuorille.
9.5.2018, Anu Vihonen
Tiesin jo etukäteen, että eilisestä tiistaista tulee huippupäivä - ja niinhän siitä tulikin. Päivällä Yritystä stadiin –tapahtuma ja sen jatkeeksi NLP-ilta Rikhardinkadun kirjastossa.
17.5.2018, Anu Vihonen
Olen jo pitkään inspiroitunut Tommy Hellstenin ajatuksista. Eilen osallistuin hänen vetämäänsä “Et voi koskaan saada liikaa sitä, mitä et tarvitse” –dialogi-iltaan. Olipa voimaannuttava kokemus!
4.5.2018, Pertti Vihonen
Sananlaskuissa on perää. Juuri tänään eteeni tuli sananlasku “Seura tekee kaltaisekseen”. Jos ajatellaan vaikkapa onnellisuutta tai menestystä, niin millä asioilla on eniten merkitys niiden toteutumiseen?
14.4.2018, Anu Vihonen
Jos 1970-luvulla tietyn alan opiskelu takasi varman työpaikan, niin tänä päivänä on varauduttava vaihtamaan työtä ja ehkä alaakin useita kertoja.
10.4.2018, Anu Vihonen
Rakastan viikonloppuja. Rakastan varsinkin niitä viikonloppuja, jolloin ohjaan NLP-koulutuksia ja vietän aikaa kurssilaisten kanssa.
17.4.2018, Anu Vihonen
Olin ollut aamusta saakka jollain tavalla alavireinen. Kaikki oli periaatteessa ihan kunnossa ja kuitenkin mieleni pyöri mm. haasteellisessa ihmissuhteessa, yksinäisyydessä ja kodin remontissa.
19.3.2018, Anu Vihonen
On aamu ja perhe herää. Kukaan ei puhu kenellekään, vaan kaikki tekevät omia rutiinejaan. Aamiaispöydässä kaikki chattailevat sosiaalisessa mediassa tai lukevat nettilehtiä. Jokainen häviää sen jälkeen kuka minnekin.
12.3.2018, Anu Vihonen
Alkuperäisin, autenttisin tunteemme on rakkaus. Kun synnyimme tähän maailmaan, olimme pelkkää rakkautta. Hyvin nuorina meille alettiin kuitenkin opettaa kuinka kuuluu toimia, mitä saamme tehdä ja mitä emme. Ajatuksiamme alkoi ohjata pelko siitä, teemmekö asioita oikein.
2.4.2018, Anu Vihonen
Työkaveri on äärettömän hidas, esimies kiinnittää projekteissa huomion epäoleellisiin yksityiskohtiin ja kumppani ei koskaan siivoa. Ärsyttää!!!
21.2.2018, Anu Vihonen
Nuorena aikuisena olin töissä ripeä, kannoin vastuuta ja tein paljon töitä. Jostain kumman syystä perjantai-iltaisin sain kauhean migreenin, oksensin ja nukuin puolet viikonlopusta. Myöhemmin olen ymmärtänyt tämän olleen kehoni reagointi siihen, että en osannut vain olla ja rauhoittua.
1.3.2018, Anu Vihonen
Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, syy olemassaoloon. Sen tavoittelu ja löytäminen tuo elämään merkitystä, onnea ja tämän myötä terveyttä ja menestystä.
8.3.2018, Anu Vihonen
Sankarin matka on myyttitutkimuksissa löydetty juonirakenne, jossa tarinan sankari lähtee seikkailuun ja palaa sieltä voittajana ja muuttuneena ihmisenä.
17.1.2018, Anu Vihonen
Luin juuri tarinan valmentaja, kirjailija Tony Robbinsista, joka oli aikanaan ilmoittautunut pitkäkestoiseen NLP-koulutukseen. Käytyään koulutusta muutaman päivän hän innostui siitä valtavasti ja halusi välittömästi lähteä kertomaan aiheesta eteenpäin.
28.1.2018, Anu Vihonen
NLP on 1970-luvulta lähtien kehittynyt koko ajan ja kehittyy edelleen maailmassa tapahtuvien muutossyklien mukaisesti. Tämä on yksi syy siihen, miksi innostun siitä edelleen jokaikinen päivä.
6.2.2018, Anu Vihonen
Yhtenä päivänä kaikki toimii, työt sujuvat helposti ja ihmiset ovat sinulle ystävällisiä. Toisena päivänä kahvi kaatuu läppärille, ystäväsi ovat hylänneet sinut ja huomaat ärtyväsi aivan pienimmistäkin asioista.

 


3.1.2018, Anu Vihonen
NLP on rikastunut vuosi vuodelta ja siihen on koko ajan tullut uusia ulottuvuuksia. NLP-opintojeni alkaessa 2000-luvun alussa, mielen muokkaaminen ei ollut kovin yleistä, pikemminkin hieman outoa. Tuolloin en edes tohtinut kertoa kaikille ystävilleni, että käyn NLP-kurssia.
9.1.2018, Anu Vihonen
NLP:ssä puhutaan systeemiteoriasta, jonka mukaan kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen monta vuotta ajatellut systeemiteorian ja -ajattelun tarkoittavan lähinnä sitä, että kun itse muutun, muuttuvat muut ihmiset lähelläni. Tähän toki uskon edelleen - ja jos mielestäni jokin ajatus on totta, niin tämä on sellainen.
Blogit 2017
29.12.2017, Anu Vihonen
Henkisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että alamme entistä enemmän kuunnella sisintämme ja sitä, mitä itse haluamme.
16.11.2017, Anu Vihonen
Huikeat kaksi päivää takana. Olen viettänyt ne sijaisena 1-2 –vuotiaitten ryhmässä läheisessä päiväkodissa. Ryhmä oli täynnä hurmaavia, läsnäolevia, tunteensa aidosti esiintuovia ihmisenalkuja.
28.11.2017, Anu Vihonen
Elämän rikkauden suola saattaa olla se, miten pienet asiat voivat erottaa onnellisuuden onnettomuudesta, tavoitteen saavuttamisen kasvamisen kokemuksesta tai vaikkapa hyvän tuulen vitutuksesta. Moni asia voi joskus olla pienestä kii.
15.12.2017, Anu Vihonen
Kohta lopuillaan oleva vuosi 2017 on ollut sopivalla tavalla merkityksellinen. Mitään erityistä ei ole tapahtunut ja kuitenkin kaikki on toisin kuin ennen. Arkisin olen useimmiten viettänyt villasukkapäiviä, kirjoittanut ja jollain tavalla kääntynyt sisäänpäin.
18.10.2017, Anu Vihonen
Kävellessäni pitkin Mannerheimintietä päätin tehdä itselläni ihmiskokeen ja leikitellä minäkuvallani.
9.10.2017, Anu Vihonen
Viime syksynä olin viikon ajan hiljentymässä nunnien Plum Villagessa pitämässä New Hamlet -luostarissa, jossa päivät seurasivat toinen toistaan kutakuinkin samanlaisina.
31.10.2017, Anu Vihonen
Viime kuukaudet olen ollut kohtaamisten äärellä. Erityisen merkityksellisiä kohtaamiset ovat olleet viikonloppuina NLP-kurssilaisten kanssa.
27.9.2017, Anu Vihonen
Monen ihmisen energia vaikuttaa menevän siihen, että he pitävät kiinni mielipiteistään ja koettavat vakuuttaa muille olevansa oikeassa.
13.9.2017, Anu Vihonen
Olin viime tiistaina Kallion kirkossa tapahtumassa nimeltä Kasvotusten – Tommy Hellsten & Tommi Kalenius. Vuoronperään Tommy ja Tommi vaikuttivat meihin kuuntelijoihin niin puhumalla kuin musisoiden.
19.9.2017, Anu Vihonen
Egon ja sielun välisen tasapainon ylläpitäminen on yksi elämämme tärkeimpiä tehtäviä. Juuri vähän aikaa sitten “jäin kiinni” siitä, kuinka ego vaivihkaa ohjasi ajatteluani.
7.9.2017, Anu Vihonen
Lapsena muistan olleeni näkymätön, kuulumaton ja tunteeton. Oli parempi leikkiä hiljaa, jotta ei häirinnyt muita. Oli parempi olla kyselemättä liikaa, jotta ei saanut aikaan ärsyyntymistä. Oli myös parempi olla itkemättä, jotta ilmapiiri ei rikkoutuisi.
8.8.2017, Anu Vihonen
Muistan hyvin, kun vuonna 1983 menin ensimmäisen kerran töihin Hewlett-Packardille. Maailma oli tuolloin kovin erilainen kuin mitä se on tänä päivänä. Tuolloin käytössäni oli kirjoituskone; yhteydet asiakkaisiin ja kumppaneihin hoidettiin joko kirjeitse tai puhelimitse lankapuhelimella.
18.8.2017, Anu Vihonen
"Alussa olivat suo, kuokka — ja Jussi”. Näillä sanoilla alkaa Väinö Linnan kirjoittama trilogia. Se on teos, joka kertoo yhden suvun elämän kautta yhteiskunnan muutokset tavallisen ihmisen kannalta.
2.8.2017, Anu Vihonen
Ystäväni Heli on iloinen ja toimelias nainen. Avoin ja välitön luonne on tehnyt hänestä pidetyn työkaverin siellä missä hän on milloinkin ollut töissä. Pari vuotta sitten hän työskenteli pienessä tilitoimistossa. Hän oli se firman duracell-paristo, joka aina jaksoi kuunnella ja kannustaa työkavereitaan ja jonka hersyvän tarttuva nauru sai myös asiakkaat hyvälle tuulelle.
23.7.2017, Anu Vihonen
Löysin itsestäni saman mielikuvituksellisuuden ja ajatuksen siitä, että kaikki on mahdollista. Asiat menevät eteenpäin ja mikään ei ole pysyvää.
27.7.2017, Anu Vihonen
Olen viime päivät tarkkaillut variksenpoikaa. Rivitalomme viereisen autotallin katolla on käyskennellyt variksenpoika, joka jatkuvasti on huutanut emoaan. Aina silloin tällöin emo on ilmestynyt katolle, jossa poikanen on ollut suu auki odottamassa ruokaa. Emo on viipynyt hetken aikaa, työntänyt poikasta eteenpäin ja lähtenyt taas pois.
13.7.2017, Anu Vihonen
Olemme asuneet Nummelan Lankilassa nyt 29 vuotta. Pidän kodistamme ja tästä paikasta. Kuitenkin jollain lailla minusta on aina tuntunut, näyttänyt ja kuulostanut siltä, että asumme täällä vain väliaikaisesti ja siitä syystä kotimme ei vielä koskaan ole ollut valmis.
18.6.2017, Anu Vihonen
Katsoin omia Facebook postauksiani ja panin merkille, miten saman tyyppisiä niistä onkaan tullut. Jos ne olisivat jonkun muun, itselleni tuntemattoman, voisin tehdä niiden perusteella seuraavan mielikuvaprofiilin: keski-ikäinen,
3.7.2017, Anu Vihonen
Berliini kesäkuussa, takana lukemattomia tunteja kävelyä. Edessäni on Ampelmann in Berlin -kauppa ja huomaan astuvani sinne sisään. Kauppa vaikuttaa jollain tavalla tutulta, vaan mikä putiikki tämä on?
12.5.2017, Anu Vihonen
NLP:ssä (Neurolinguistic Programming) on taustaoletuksia, joiden ajatellaan olevan koko ajan totta. Yksi tällainen taustaoletus on, että maailma ja maailmankuva ovat eri asioita. Tämä taustaoletus on yksi keskeisimmistä vuorovaikutukseen vaikuttavista seikoista. Mitä se sitten tarkoittaa?
24.5.2017, Anu Vihonen
Jos sanaa vuorovaikutus ei olisi, mitä tulisi sen tilalle? Omassa maailmankuvassani vuorovaikutus-sana voitaisiin korvata sanalla kohtaaminen.
17.5.2017, Pertti Vihonen
Muutos on ikiaikainen ja aina ajankohtainen asia. Ihmiskunta on aina elänyt muutoksessa ja tulee niin tekemään jatkossakin. Monille muutos on mahdollisuus ja toisille se voi olla epämiellyttävä sattuma. Ratkaisevaa on, hyväksymmekö muutoksen vai haraammeko vastaan.
14.4.2017, Anu Vihonen
Kiertelin viime viikolla Helsingin keskustan vaatekaupoissa. Lähes aina myyjät ottivat minut vastaan säteilevä hymy huulillaan ja sanoivat “Hei! Kerro, jos tarvitset apua”. Kun tämän jälkeen vaivihkaa seurasin myyjien toimintaa, näin heidät usein tyytymättömän näköisinä ja oloisina.
1.5.2017, Anu Vihonen
Yksi keskeinen henkisen hyvinvoinnin mittari on selkeiden ja terveiden rajojen muodostuminen itsen ja muiden välille. Mikäli rajoja ei ole, toisten tunteista tulee meidän tunteitamme ja vastavuoroisesti saatamme myös ulottaa omat tunteemme muihin.
25.4.2017, Anu Vihonen
Ihmisten perusajattelumalli on olla huolissaan. Olemme esimerkiksi huolissamme itsestämme, toisista, työstä, terveydestä, rahasta ja tulevaisuudesta. Jos tulevaisuudessa ei ole juuri nyt ole huolehdittavaa, mielemme helposti harhailee menneisyyteen murehtimaan siellä tapahtuneita asioita.
31.3.2017, Anu Vihonen
Istuin pari päivää sitten Helsingin Citykäytävässä kahvilla. Kahvilaan tuli noin 30-vuotias, trendikkäästi pukeutunut suomalainen nainen kannoillaan likaiseen pomppaan ja ruskeaan villahuiviin sonnustautunut romanikerjäläisnainen.
7.4.2017, Anu Vihonen
Olen viime aikoina saanut vastata useasti kysymyksiin, miten päädyin NLP-kouluttajaksi. Hyvä kysymys. Se sai minut keskittämään huomioni elämäni eri ajanjaksoina olleisiin ja nyt oleviin ihmisiin – ja samalla tuntemaan syvää kiitollisuutta heitä kaikkia kohtaan.
27.3.2017, Anu Vihonen
Vuosi 2001 oli merkityksellinen vuosi elämässäni. Olin tuolloin töissä unelmatyöpaikassani Hewlett-Packardilla. Toimin Suomen, Eestin, Latvian ja Liettuan hankintapäällikkönä ja hankintaosaston esimiehenä. Sain matkustaa paljon, työkaverit olivat ihania, työni oli mielenkiintoista, minulla oli hyvä palkka ja työsuhdeauto. Kaikki oli päällisin puolin kunnossa.
16.3.2017, Anu Vihonen
Vietin äskettäin muutamia päiviä Kööpenhaminassa. Matkan aikana tarkkailin tietoisesti eteentulevia ihmisiä ja tapahtumia. Mielessäni on viime aikoina ollut seuraavanlaisia ajatuksia: “Jokainen kohtaamani ihminen on tärkeä. Kaikki mitä tapahtuu kuuluukin tapahtua. Jokaisella tapahtumalla on merkitys. Mikään ei ole sattumaa.”
4.3.2017, Anu Vihonen
Mikä minusta tulee isona? Olen elämäni varrella pohtinut kysymystä useammin kuin kerran. Enkä tarkoita nyt lapsuus- ja nuoruusvuosia, vaan ihan näin aikuisena. Siksi olen innoissani, kun voin kertoa sinulle menetelmästä, joka on auttanut itseäni ja ihmisiä ympäri maailmaa hahmottamaan omia visioitaan.
15.2.2017, Anu Vihonen
On usein helppoa ymmärtää ja motivoida ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla kuin itse. Haasteena on päästä samalle kartalle kovin erilaisten ihmisten kanssa. Mitä paremmin opimme tuntemaan itseämme ja omaa ajatteluamme, sitä helpompi meidän on ymmärtää muiden erilaisuutta ja sitä helpompi meidän on olla kaikkien kanssa vuorovaikutuksessa.
29.1.2017, Anu Vihonen
Chade-Meng Tan (“Meng") työskenteli Googlella ensin insinöörinä, sen jälkeen tittelillä Head of Personal Growth. 

Mengin työhön Googlella kuului mm. pitää mindfulness-kursseja, joiden tarkoituksena oli auttaa työntekijöitä pääsemaan eroon stressistä ja negatiivisuudesta sekä löytämään sisäisen rauhansa. Tällä hetkellä Meng on kirjailija ja hän luennoi ympäri maailmaa. Seuraavassa muutama meditaatioharjoitus häneltä tähän viikkoon...
22.1.2017, Pertti Vihonen
Scott Adamsin mielestä tärkeintä on kehittää itseään ja osaamistaan järjestelmällisesti. Aina ei tarvitse täsmällisesti tietää minne polku johtaa ja mitä tulee vastaan, voi vain odottaa ja luottaa, että jotain mahdollisesti ilmaantuu. Ennemmin tai myöhemmin eteemme alkaa tulla meille sillä hetkellä oikeita asioita ja mahdollisuuksia, joiden olemassaolosta emme aiemmin edes tienneet.


   
16.1.2017, Anu Vihonen
Mindfulness eli tietoinen läsnäolo on länsimaissa yleisnimitys, johon sisältyy tietoisuuden lisäksi myös joukko buddhalaisia harjoituksia, kuten hengitystekniikoita, meditaatiota, aistiharjoituksia ja kehon tuntemusta.
Blogit 2016
14.12.2016, Anu Vihonen
Tunteet voivat olla miellyttäviä, epämiellyttäviä tai neutraaleja. Kaikenlaiset tunteet ovat osia meistä itsestämme ja ne ovat yhtä hyväksyttäviä. Kun koemme epämiellyttävän tunteen, haluamme yleensä päästä siitä kuitenkin eroon mahdollisimman nopeasti...
29.12.2016, Anu Vihonen
Tutkimusten* mukaan perimä vaikuttaa onnellisuuteemme 50 % verran, 10 % onnellisuudesta tulee ulkoisista olosuhteista ja siitä, minkälaiseen perheeseen satumme syntymään. 40 % onnellisuudestamme on sellaista, mihin itse pystymme vaikuttamaan.
20.12.2016, Anu Vihonen
Ota niin hyvä asento kuin mahdollista; voit istua, maata tai seistä. Voit pitää silmiä auki tai suljettuina. Hengitä muutaman kerran syvään: sisään ja ulos, sisään ja ulos. Rauhoitu ja rentoudu...
1.12.2016, Anu Vihonen
Luin taannoin mielenkiintoisen artikkelin siitä, kuinka voimme tietoisesti lisätä onnellisuutta omaan elämään. Tässä seitsemän tutkimustulosta aiheesta!
15.11.2016, Anu Vihonen
Jokaiseen arjen rutiiniin niin töissä kuin kotona kannattaa keskittyä 100 %:sti. Kun mahdollisuuksien mukaan tekee yhtä asiaa kerrallaan, myös virheiden osuus pienenee.
18.10.2016, Pertti Vihonen
Vietin lokakuisen sunnuntain seminaarissa, jossa pääesiintyjänä oli Robert Kiyosaki. Hän on amerikanjapanilainen liikemies, joka on uransa aikana perustanut lukuisia yrityksiä ja lisäksi menestynyt kiinteistösijoittajana. Nykyisin Kiyosaki kiertää maailmaa opettamassa ihmisille kuinka nämä voisivat vaurastua ja saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden.
14.10.2016, Anu Vihonen
Mistä suunnasta ja millä etäisyydellä puhut toiselle ihmiselle on iso merkitys siihen, miten vastaanottaja kokee viestisi.
4.10.2016, Anu Vihonen
Kiinnittyminen on meille luontainen tapa koettaa hallita elämäämme ja tulevaisuuttamme. Kaiken hektisyyden keskellä yritämme tehdä elämästämme mahdollisimman ennustettavaa ja turvallista.
24.9.2016, Anu Vihonen
Onnellisuus riippuu hyvin pitkälti itsestämme ja omasta ajattelustamme. Jos ajattelemme onnellisuuden riippuvan muista ihmisistä ja ulkopuolisista asioista, tulemme mitä todennäköisimmin jossain vaiheessa pettymään.
2.8.2016, Pertti Vihonen
Oletko koskaan tirauttanut onnen kyyneleen? Joku sana, tapahtuma tai muu kosketti sinua ja nosti pintaan tunteen, jota oli mahdoton tukahduttaa ja pidätellä. Miksi olisi pitänytkään?
28.8.2016, Pertti Vihonen
Sunnuntain 21.8. Helsingin Sanomissa oli Tuomo Yrttiahon kirjoittama juttu Tony Robbinsin I´m not your guru -elokuvasta. Katsoin elokuvan ensimmäisen kerran heinäkuussa, kun dokumentti oli juuri ilmestynyt. Mielessäni oli tuolloin samansuuntaisia ajatuksia kuin Yrttiaholla...
22.6.2016, Anu Vihonen
Uskomuksia on sekä voimaannuttavia että rajoittavia. Ne ohjaavat kaikkea ajatteluamme ja toimintaamme. Uskomukset saattavat pyöriä mielissämme itseään toistavina kehärakenteina, vaikka tietoinen mielemme tietääkin, että ne eivät “oikeasti” ole totta.
24.5.2016, Anu Vihonen
Kaikki matkat – ja monet, monet muutkin asiat – tehdään aina kolme kertaa. Ensin, kun suunnitellaan, kuvitellaan ja haaveillaankin, mitä kaikkea voisi tapahtua. Toisen kerran, kun ollaan itse matkalla. Ja kolmannen kerran, kun muistellaan ja eletään koettua uudelleen. Monesko tämän vuoden kesä sinulla on parasta aikaa menossa? Ensimmäinen, toinen vai kolmas?
10.5.2016, Anu Vihonen
Sigmund Freud jutteli siskonpoikansa kanssa siitä, miten vaikea joidenkin ihmisten on tehdä päätöksiä. “Minäpä kerron, mitä sanon tällaisille ihmisille”, Freud sanoi. “Suosittelen heitä heittämään lanttia”. Siskonpoika sanoi hämmästyneenä “En usko sinua. Kuinka voit tiedemiehenä pyytää ihmisiä luottamaan sattumaan?”
4.5.2016, Anu Vihonen
Olet saattanut huomata, kuinka mieli ja keho ovat koko ajan yhteydessä toisiinsa. Voimme kehon asennoilla ja liikkeillä vaikuttaa mieleen ja ajatuksillamme vaikuttaa kehoon.
Neway.fi - Copyright 2018 - Kaikki oikeudet pidätetään. - Evästekäytäntö & Rekisteriseloste
countdown
00 Years 00 Months 00 Weeks 00 Days 00 Hours 00 Minutes 00 Seconds