Katso tulevat valmennukset täältä!
Suosittuja blogi-kirjoituksia

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Kauniisti tasapainossa
 31.7.2018, Anu Vihonen
Identiteettimme voidaan sanoa rakentuvan kahdesta osasta, joista toinen on sisin, aito itse, sielu - ja toinen on ego.

Alkuperäisin, autenttisin itse on täynnä rakkautta. Rakkaus asuu sisällämme, sielussamme. Sielu tuo meille tunteen siitä, että olemme osa jotain suurempaa. Se keskittyy mahdollisuuksiin, ilmaisuun ja kasvuun kohti intohimon ohjaamia tavoitteita. Sielua ohjaa sisäinen motivaatio, tunneäly ja palava halu tehdä niitä asioita, joista todella nauttii. Se toimii missiosta ja visiosta käsin. Sielu vastaa kysymyksiin “Mitä haluan luoda tähän maailmaan? Mikä on osuuteni tässä luomisessa?”

Miksi monet meistä ovat sitten kadottaneet yhteyden omaan itseen? Siksi, että hyvin nuorina meille alettiin opettaa kuinka kuuluu toimia, mitä saamme tehdä ja mitä emme. Ehkä haimme opiskelemaan tiettyä alaa vanhempiemme kehotuksesta. Ehkä ostimme kalliin asunnon ja maksoimme sitä monta kymmentä vuotta, koska siinä oli meille turva vanhuutta varten. Ego eli tunne erillisestä itsestä alkoi muotoutua elinympäristömme myötä.

Ego haluaa elämään turvallisuutta, hyväksyntää, huomiota ja hyötyä itselle. Se on päämäärätietoinen ja sille ovat tärkeitä sosiaaliset roolit ja ulkoiset asiat. Tunnetasolla voidaan sanoa, että egon toimintaa ohjaa pelko. Ego vastaa kysymykseen “Minkälaisen elämän ulkoisesti haluan? Minkälainen minun on oltava, jotta saavutan tuon elämän?”

Kun haluamme elää omannäköistämme elämää, on toiminnan ja elämän ohjauspisteen oltava sielussa. Sen jälkeen voimme ottaa egon voiman ja päämäärätietoisuuden käytöön. Jotta ohjauksen saa sieluun, on ensin tutustuttava itseen. Tämä on mahdollista esimerkiksi NLP-koulutuksissa, joissa vahvistamme yhteyttä omaan itseen ja muihin, poistamme rajoittavia uskomuksia sekä asetamme syvältä sisimmästämme kumpuavia tavoitteita. Tarvitsemme elämäämme niin sielua kuin egoa, sillä tärkeintä on balanssi niiden välillä.

Ja pikkuhiljaa paras ystävä löytyy. Aika usein hän on oma itse, jonka sielu ja ego ovat kauniisti tasapainossa keskenään.

NLP Trainer & Coach: Anu Vihonen

NLP Trainer & Coach, Social Panorama Consultant, Tutkiskelija & Ikuinen ihmettelijä

Anun lempeä ja johdonmukainen tapa ohjata osallistujia antaa kaikille tilaa kasvaa ja oivaltaa omaan tahtiin.

Anulla on pitkä kokemus hektisestä työelämästä ja yrittäjyydestä. Hän on työskennellyt 15 vuotta IT-alalla; viimeksi Hewlett-Packardilla Suomen, Eestin, Latvian ja Liettuan hankintapäällikkönä.

Yrittäjänä, kouluttajana ja coachina hän on toiminut runsaat 15 vuotta.

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
Jaa tämä sivu
Jaa tämä sivu
Kaikki oikeudet pidätetään - Neway.fi 2018/2019 - Rekisteriseloste & Evästekäytäntö