Katso tulevat valmennukset täältä!
Suosittuja blogi-kirjoituksia

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Minkälaisia taimia istutat?
 11.6.2018, Anu Vihonen
Luin juuri tositarinan erakkona elänneestä lammaspaimenesta nimeltään Elzéard Bouffier. Hän oli ottanut elämäntehtäväkseen puiden istuttamisen Provencen vuorille. Elzéardin perhe oli kuollut ja puiden istuttamisella hän koki tekevänsä jotain hyödyllistä. Maa kyseisillä vuorilla oli tuohon aikaan kuivaa ja puutonta, ihmiset olivat muuttaneet pois ja talot autioituneet.

Paimen valitsi parhaat tammenterhot ja rautakankea apunaan käyttäen istutti tammia päivästä toiseen. Yhtenä päivänä hän saattoi istuttaa jopa 100 tainta. Tammien lisäksi hän alkoi istuttaa myös pyökkejä ja vaahteroita. Pikkuhiljaa puiden vaikutuksesta alkoi maahan tulla myös muuta kasvillisuutta ja samalla kosteus ja vesi palasivat vuorille. Tuuli muuttui pistävän kuumasta vilvoittavan lempeäksi. Ihmisiä rupesi muuttamaan takaisin seudulle ja myös viljely tuli mahdolliseksi. Elzéard oli teollaan muuttanut maailmaa.

Jokainen meistä pystyy halutessaan muuttamaan maailmaa. Systeemiteorian mukaisesti yksikin muutos ajattelussamme tai teoissamme, saa aikaan muutoksen myös muissa. Tämä pätee niin hyvässä kuin pahassa, niin yksilötasolla kuin suuremmassa mittakaavassa.

Mikäli levitämme ympärillemme vaikkapa kiukkua, kostonhalua tai kateutta, se alkaa lisääntyä paitsi meissä itsessämme myös lähellämme olevissa ihmisissä. Kun kannustamme ja autamme muita - ja olemme iloisia toisten menestyksestä, alkaa sitä tulla enemmän itse kunkin elämään.

Se lisääntyy, mihin huomiomme on kiinnittynyt, mitä ajattelemme ja mitä teemme. Pienetkin hyvät teot parantavat maailmaa. Kaikki lähtee siitä, että ensin tutustumme omaan itseemme. Sieltä löytyy syy siihen, minkä takia olemme olemassa ja minkälaisia taimia istutamme.

NLP Trainer & Coach: Anu Vihonen

NLP Trainer & Coach, Social Panorama Consultant, Tutkiskelija & Ikuinen ihmettelijä

Anun lempeä ja johdonmukainen tapa ohjata osallistujia antaa kaikille tilaa kasvaa ja oivaltaa omaan tahtiin.

Anulla on pitkä kokemus hektisestä työelämästä ja yrittäjyydestä. Hän on työskennellyt 15 vuotta IT-alalla; viimeksi Hewlett-Packardilla Suomen, Eestin, Latvian ja Liettuan hankintapäällikkönä.

Yrittäjänä, kouluttajana ja coachina hän on toiminut runsaat 15 vuotta.

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
Jaa tämä sivu
Jaa tämä sivu
Kaikki oikeudet pidätetään - Neway.fi 2018/2019 - Rekisteriseloste & Evästekäytäntö