Katso tulevat valmennukset täältä!
Suosittuja blogi-kirjoituksia

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Sankarin matkalla koko ajan
 8.3.2018, Anu Vihonen
Sankarin matka on myyttitutkimuksissa löydetty juonirakenne, jossa tarinan sankari lähtee seikkailuun ja palaa sieltä voittajana ja muuttuneena ihmisenä. Ensimmäisenä juonirakenteen havaitsi Vladimir Propp, joka tutki venäläisiä kansansatuja ja totesi, että samat juonikuviot toistuvat sadusta toiseen. 

Vuonna 1949 amerikkalainen antropologi Joseph Campbell julkaisi Proppin tutkimuksiin pohjautuen kirjansa “The Hero With a Thousand Faces”. NLP-kehittäjät Robert Dilts ja Stephen Gilligan ovat julkaisseet aiheesta kirjan “The Hero´s Journey”, joka kuvaa sankarin matkaa NLP-harjoituksena. Juonirakennetta käytetään myös tietoisesti erityisesti elokuvien käsikirjoituksissa. Sankarin matka kuvaa henkilökohtaista kasvua merkityksessä ”seuraavaan vaiheeseen siirtyminen”. 

Olemme kaikki koko ajan jossain kohtaa omaa sankarin matkaamme. Osa meistä pohtii vaikkapa uuden työpaikan hakemista, yrittäjyyteen siirtymistä, avioeroa, uuden kodin hankkimista tai toimimattoman ystävyyssuhteen katkaisemista. 

Lue seuraava sankarin matkaa kuvaava juonirakenne. Missä kohtaa sinä olet?
  • Sinua kutsutaan johonkin uuteen vaiheeseen elämässä ja tiedät, ettet voi jäädä entiseen. Saatat pohtia, astuako uuteen vai ei. Kutsuun vastaaminen tarkoittaa rajan ylitystä ja astumista uudelle, ennenkokemattomalle alueelle.
  •  Olet jo tehnyt päätöksen astua uuteen ja samanaikaisesti saatat pelätä. Pelko tulee siitä, ettet tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sen kohtaaminen on tärkeää, sillä näin vahvistut ja voit jatkaa matkaasi eteenpäin.

  •  Kun päätät lähteä omalle sankarin matkallesi, ei paluuta entiseen enää ole. Astut uuteen ja viimeistään rajan ylityksen jälkeen tapahtuu usein myös yllätyksiä. Kohtaat ihmisiä, jotka kyseenalaistavat päätöksesi uuteen siirtymisestä. Samanaikaisesti löydät itseltäsi uusia voimavaroja ja juuri oikeat ihmiset ilmaantuvat elämääsi. Käsittämättömällä tavalla sinulle tapahtuu asioita, jotka vievät sinua eteenpäin. Huomaat, että kaikilla sinulle tapahtuvilla asioilla on merkityksensä.

  •  Matkallasi olevien koettelemusten jälkeen tapahtuu jonkinlainen “uudelleensyntyminen”, josta lähtee nousu ylöspäin. Sinulla on myös vahva tunne siitä, että mikään ei enää ole ennallaan. Voimaannut ja vahvistut, alat elää uudenlaista elämää.

  •  Muutut ja palaat arkeen uudistuneena, uusin voimin varustettuina. Tätä kestää siihen saakka, kunnes lähdet seuraavalle sankarin matkallesi.
Kun huomaat olevasi tyytymätön tämänhetkiseen elämääsi, olet mitä todennäköisimmin astumassa omalle sankarin matkallesi. Iloitse ja kiitä itseäsi, sillä kuuntelet omaa sisintäsi.

NLP Trainer & Coach: Anu Vihonen

NLP Trainer & Coach, Social Panorama Consultant, Tutkiskelija & Ikuinen ihmettelijä

Anun lempeä ja johdonmukainen tapa ohjata osallistujia antaa kaikille tilaa kasvaa ja oivaltaa omaan tahtiin.

Anulla on pitkä kokemus hektisestä työelämästä ja yrittäjyydestä. Hän on työskennellyt 15 vuotta IT-alalla; viimeksi Hewlett-Packardilla Suomen, Eestin, Latvian ja Liettuan hankintapäällikkönä.

Yrittäjänä, kouluttajana ja coachina hän on toiminut runsaat 15 vuotta.

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
Jaa tämä sivu
Jaa tämä sivu
Kaikki oikeudet pidätetään - Neway.fi 2018/2019 - Rekisteriseloste & Evästekäytäntö