Katso tulevat valmennukset täältä!
Suosittuja blogi-kirjoituksia

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Sitähän se kaikki on…
 6.2.2018, Anu Vihonen
Yhtenä päivänä kaikki toimii, työt sujuvat helposti ja ihmiset ovat sinulle ystävällisiä. Toisena päivänä kahvi kaatuu läppärille, ystäväsi ovat hylänneet sinut ja huomaat ärtyväsi aivan pienimmistäkin asioista.

Onko tuttua? Itselleni ainakin on. Tunteet ohjaavat elämäämme. 

Rakkaus itseä ja muita kohtaan on aidoin ja alkuperäisin tunteemme. Mikäli yhteys itseen katkeaa, katkeaa myös yhteys muihin. Tällöin rakkaus häviää ja tilalle pääsevät negatiiviset tunteet. 

Negatiivisten tunteiden takana on pelko ja nuo tunteet ovat mielemme luomaa harhaa siitä, kuinka asioiden pitäisi olla. Jos olemme kiukkuisia töiden määrälle, olemme itseasiassa kiukkuisia itsellemme. Jos haluamme kostaa jollekulle, kostammekin itsellemme. Mikäli mitätöimme muita, heijastamme ulospäin itseinhoamme. 

Jollain mielenkiintoisella tavalla saamme kuitenkin aina lähettyvillemme juuri ne asiat ja ihmiset, joiden kanssa meillä on mahdollisuus oppia lisää siitä, kuinka muuttaa pelon tunteet takaisin rakkaudeksi. 

Marianne Williamson kirjoittaa kirjassaan “A Return to Love – Reflections on the Principles of a Course in Miracles” meillä olevan suhteissamme kolme erilaista oppimistasoa. 

Tasot ovat

1. Satunnaiset kohtaamiset vaikkapa kaupassa, kirjastossa tai hississäNäissä kohtaamisissa hiomme arkipäivän vuorovaikutustaitojamme. Kuvittele, että kohtaat kaupassa kiukkuisen asiakaspalvelijan. Kannattaa miettiä reagoidako samalla mitalla vai jollain toisella tavalla.


2. Suhde, jossa kaksi ihmistä ovat melko pitkään tekemisissä keskenään ja sen jälkeen lähtevät omille teilleenOn tullut aika päättää ja aloittaa jotain uutta. Oliko suhde sitten turha? Ei suinkaan, sillä useimmiten molemmat oppivat suhteesta ja kasvoivat sen myötä.


3. Elämänmittainen suhde oppimiseenTässä suhteessa opettajia ovat ne asiat tai ihmiset, jotka jatkuvasti tuovat esiin haavamme ja pelkomme. Miksi meidän on käytävä läpi tällaisia kokemuksia? Sisäinen rauha ja yhteys omaan itseen alkaa vahvistua vasta silloin, kun pelon, vihan tai kaunan tilalle tuleekin rakkaus anteeksiantoineen. 

Elämä tuo eteemme erilaisia yllättäviä ihmisiä, asioita ja tapahtumia niin kauan, kun tarvitsemme harjoitusta. Aika nerokasta, sanoisin. 

Rakastavan yhteyden ylläpitäminen itseen liittyy vahvasti myös tulevaisuuden työelämätaitoihin. Luovuus, itsensäjohtaminen, muutosmyönteisyys ja hyvät vuorovaikutustaidot tulevat olemaan entistä tärkeämmässä roolissa. Kun yksilöt voivat hyvin, voi koko yhteisö hyvin. Sitähän se kaikki on – rakkautta, rakkautta vaan.

NLP Trainer & Coach: Anu Vihonen

NLP Trainer & Coach, Social Panorama Consultant, Tutkiskelija & Ikuinen ihmettelijä

Anun lempeä ja johdonmukainen tapa ohjata osallistujia antaa kaikille tilaa kasvaa ja oivaltaa omaan tahtiin.

Anulla on pitkä kokemus hektisestä työelämästä ja yrittäjyydestä. Hän on työskennellyt 15 vuotta IT-alalla; viimeksi Hewlett-Packardilla Suomen, Eestin, Latvian ja Liettuan hankintapäällikkönä.

Yrittäjänä, kouluttajana ja coachina hän on toiminut runsaat 15 vuotta.

Haluatko saada ilmoituksen uusista blogeista sähköpostiisi?

Kaikki tiedot on salattu eikä niitä koskaan jaeta kolmansille osapuolille.
Jaa tämä sivu
Jaa tämä sivu
Kaikki oikeudet pidätetään - Neway.fi 2018/2019 - Rekisteriseloste & Evästekäytäntö